İstanbul Yuvarlak Hava Filtre İmalatı
İstanbul Yuvarlak Hava Filtre İmalatı, hava filtre ortamından akarken kirletici maddeleri yakalayarak kiri temizler. Kaldırılan parçacıkların yüzdesi, filtrenin verimliliğinin bir ölçüsüdür. Kaliteli bir hava filtresi genellikle gelen kirin %98,5’ini tutar.
Her motor, kiri dışarıda tutmak için bir hava filtresi ile donatılmıştır. Bir motor çalışırken çok fazla hava emer: yaktığı her galon yakıt için yaklaşık 10.000 ila 12.000 galon hava!
Sonuç olarak, hava filtresinin geniş bir yüzey alanına ve havada bulunabilecek tüm kirleticileri yakalayıp tutmak için bol miktarda filtreleme kapasitesine sahip olması gerekir.
Havadaki kirdeki en yaygın içeriklerden biri, kum ve kilde bulunan sert bir aşındırıcı mineral olan silikadır. Silika motorun içine girerse, zımpara kağıdı ile aynı etkiye sahiptir. Piston segmanlarını, silindirleri, valfleri ve yatakları aşındırır ve motorun hızla aşınmasına neden olur.
Hava filtreleri, hava filtre ortamından akarken kirletici maddeleri yakalayarak kiri temizler. Kaldırılan parçacıkların yüzdesi, filtrenin verimliliğinin bir ölçüsüdür. Kaliteli bir hava filtresi genellikle gelen kirin %98,5’ini tutar. Filtre üreticileri, hava filtrelerini değerlendirmek için SAE J726 test prosedürlerini kullanır ve filtreleme verimliliği, filtre kapasitesi ve basınç düşüşü (kısıtlama) arasında en iyi dengeyi sağlamaya çalışır. Ucuz düşük kaliteli filtreler tipik olarak daha az verimlidir ve kaliteli bir markalı filtre kadar tutma kapasitesine sahip olmayabilir.
İstanbul Yuvarlak Hava Filtre İmalatı, kullanılan ortamın türüne bağlıdır. Günümüzün kuru kağıt kıvrımlı elemanlı hava filtrelerinin çoğu, selüloz ve sentetik elyaf karışımından yapılmıştır. Genel olarak konuşursak, sentetik elyaf yüzdesi ne kadar yüksek olursa, filtre o kadar iyi olur.
Daha kaliteli kağıt filtreler de neme dayanabilmeleri için reçinelerle işlenir. Hava filtresi yuvasına yağmur girerse, işlenmemiş kağıt filtreler zarar görebilir.
Bir hava filtresinin yüzeyinde ve liflerinde kir biriktikçe, filtreden geçen hava akışını kısıtlamaya başlar. Sonunda, artan kısıtlamanın motor performansını etkilemeye başladığı ve gelen hava beslemesini boğduğu noktaya ulaşılır. İdeal olarak, filtreler çok kısıtlayıcı hale gelmeden değiştirilmelidir. Bu, filtrenin incelenmesini ve açıkça birikinti ile tıkanmışsa değiştirilmesini gerektirir – ancak aynı zamanda dış görünümünden bağımsız olarak çok fazla mil (tipik olarak 15.000 ila 30.000) sonra filtrenin değiştirilmesi gerekir. Neden? Niye? Çünkü filtre liflerinin içine ne kadar kir gömüldüğünü görmek genellikle zordur.
Çoğu uzman, her yağ değişiminde (3 ila 6 ayda bir) hava filtresinin kontrol edilmesini ve önleyici bakım için her yıl veya her 15.000 km’de bir değiştirilmesini önerir. Çoğu araç üreticisi, planlı bakım tavsiyelerinde filtreyi 15.000 km’de incelemeyi ve 30.000 km’de değiştirmeyi söylüyor.
Kirli bir hava filtresinin değiştirilmesi yakıt ekonomisini, performansı ve emisyonları iyileştirebilir. Yeni bir filtrenin ne kadar fark yaratacağını söylemek zor çünkü iyileştirme, eski filtrenin değiştirilmeden önce ne kadar kirli olduğuna bağlı.
Birçok kişi düz panel hava filtresini nasıl kontrol edeceğini bilmiyor. Filtre muhafazasının üstünü açıp içeriye bakarlarsa, filtre yeni gibi iyi görünebilir. Bunun nedeni, hava girişinin akış aşağısındaki filtrenin “temiz” tarafına bakmalarıdır. Düz panel filtrenin alt tarafı, genellikle kir, kalıntı ve ölü böceklerle dolu olan kirli taraftır.
Panel hava filtresini veya eski bir araçta yuvarlak hava filtresini incelemenin doğru yolu, filtreyi yuvasından çıkarmak ve arkasına bir mağaza lambası tutmaktır. Biraz renk bozulması normaldir, ancak filtre karanlıksa ve ışığı engelliyorsa, değişiklik için gecikmiştir.
Bazı insanlar kiri çıkarmak için tek yapmaları gerekenin filtreyi yere vurmak veya temizlemek için basınçlı hava ile içten dışa üflemek olduğunu düşünür. Bu, yüzeydeki kirin bir kısmını yerinden oynatacak, ancak filtre ortamına gömülü olan mikroskobik parçacıkların hiçbirini çıkarmayacaktır.
İstanbul Yuvarlak Hava Filtre İmalatı değiştirirken, aynı boyut ve kalınlıkta olduklarından emin olmak için eski ve yeni filtreleri karşılaştırmak iyi bir fikirdir. Hava filtresi gövdesine tam olarak oturmayan bir filtre sızıntı yapacak ve filtrelenmemiş havanın motora girmesine izin verecektir.
Filtre muhafazasına da çok dikkat edilmelidir. Bazı plastik muhafazalar, ısıya maruz kalmanın bir sonucu olarak deforme olabilir ve bunların sızıntı yapmasına neden olabilir.
Daha sonraki bazı model Ford Powerstroke ve GM Duramax dizel kamyonlarda, yeni bir tip “eksenel akışlı” konik hava filtresi kullanılır. Filtre, havayı 90 derece dönmeden ve filtre ortamından geçmeden önce petek kanallarından uzunlamasına akmaya zorlayan oluklu bir ortam kullanır. Filtre çok fazla yüzey alanı sağlar, ancak patentli bir tasarımdır – bu, müşterinin yeni bir araba satıcısından satın alması gerektiğinde pahalı olduğu anlamına gelir. Neyse ki, birçok satış sonrası filtre üreticisi, OEM yuvarlak eksenel akış filtresinin standart bir düz panel filtre ile değiştirilmesine olanak tanıyan bir retrofit filtre kiti de dahil olmak üzere, artık bu pahalı filtreler için yedek alternatifler sunmaktadır.
Bazı kağıt hava filtreleri de filtre üreticisi tarafından önceden yağlanmıştır, böylece filtre daha fazla kir yakalar ve tutar. Bu tip filtreler tekrar KULLANILMAZ ve kirlendiğinde değiştirilmelidir.